Marco & Paul Ronald Moerings FoundationHet ontstaan

Na het zien van een uitzending van het tv-programma Knevel & v.d. Brink waarin het Antoni van Leeuwenhoek te gast was, was Ronald Moerings geïnteresseerd en maakte meteen een afspraak met de Antoni van Leeuwenhoek foundation. Op zijn initiatief is hij met een aantal (groen) ondernemers in 2014 gestart een jaarlijkse bijdrage aan het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek / Nederland Kanker Instituut te leveren. Ronald had voor ogen om de club steeds groter te maken door iedere deelnemende ondernemer elk jaar een bedrijf te overtuigen/ zoeken om ook mee te doen met deze groep . Op deze manier willen we de groep nog steeds laten groeien. Hiermee kunnen we op een relatief eenvoudige manier de groep groter maken om zo met al deze bedrijven/ondernemers een enorme bijdrage leveren!

Na het onverwachtse overlijden van Ronald vinden wij het als groep heel belangrijk dat zijn initiatief wordt voortgezet en mede daarom hebben wij zijn naam verbonden aan deze groep. Tijdens onze laatste bezoek op 19 februari 2016 hebben Marco Wilschut (van Krimpen BV) en Paul van der Salm (gebr. Van der Salm BV) deze naam namens de hele groep maar in het bijzonder Fiona Moerings bekend gemaakt.

Waarom Antoni van Leeuwenhoek?

Dat doen we omdat wij, als ondernemers, willen bijdragen aan de ambitie van dit topinstituut: een behandeling op maat voor iedere, individuele kankerpatiënt. Inmiddels heeft het Antoni van Leeuwenhoek de kennis en techniek in huis voor behandelingen die de specifieke tumor van elke individuele patiënt bestrijden. Nu kan dit op kleine schaal, maar het is de bedoeling dat er voor iedere patiënt een persoonlijk behandeling komt “kankertherapie op maat”. Om dit te realiseren, moet snel meer onderzoek gedaan worden en daar is geld voor nodig.

Zoals Antoni van Leeuwenhoek Foundation zelf ook aangeeft is het enorm belangrijk om voor onderzoek in het instituut te kunnen rekenen op dit soort bijdrages. Van het totale onderzoeksbudget (80 miljoen euro per jaar) komt minder dan een kwart (17,3 miljoen) van de overheid en iets meer dan een kwart van KWF (23,4 miljoen). De rest komt via projectsubsidies en giften zoals wij dit als Ronald Moerings foundation doen.

Iedere euro die we schenken gaat direct naar het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek, en de gift is aftrekbaar van de belasting. Eén keer per jaar worden we op het instituut bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de besteding van het geld.

Doe je ook mee?

Wil je ook overwegen om via de Ronald Moerings foundation een mooie bijdrage te doen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation? Hoe werkt het: we hebben bewust gekozen om rechtstreeks over te maken aan Antoni van Leeuwenhoek foundation, op deze manier wordt elke euro goed besteed en hoeven er geen kosten voor notaris etc. te worden gemaakt. Ook is het handig om de weten dat de Antoni van Leeuwenhoek foundation de ANBI status bezit, waardoor giften aftrekbaar zijn van de belasting. Vergeet dit niet aan je boekhouder of accountant te melden.

We streven ernaar om per bedrijf jaarlijks een bedrag tussen de € 2.500,= en € 5.000,= euro per deelnemer te leveren voor het kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Natuurlijk zijn ook allerlei eenmalige initiatieven of bijdragen die je als bedrijf onderneemt ook geweldig en welkom. Hier hebben we afgelopen jaren allerlei voorbeelden van (fietstocht, opening, loterij, feestavonden enz.) en zelf nu – met de beperkte mogelijkheden in de afgelopen periode vanwege corona – waren onze deelnemers zeer creatief! 

De bijdrage kan overgemaakt worden op IBAN NL26RABO0102900000 ten name van Antoni van Leeuwenhoek foundation, onder vermelding van code 68073 Ronald Moerings foundation.

Wat doen we als Ronald Moerings foundation?

We hebben tot nu toe al ruim € 1.000.000,= euro (2014 t/m december 2022) bijgedragen als groep aan de Antoni van Leeuwenhoek foundation. Inmiddels bestaat onze groep uit 41 enthousiaste deelnemers!

We kunnen ons voorstellen dat je het aardig vindt om klanten en andere relaties te laten zien dat je het Antoni van Leeuwenhoek steunt met jouw bedrijf. Voor alle deelnemende bedrijven is er de mogelijkheid om het logo van Antoni van Leeuwenhoek te gebruiken op je website voor briefpapier enz. 

Behalve ons jaarlijkse bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis , brengen we ook 2x per jaar een nieuwsbrief uit met allerlei nieuws vanuit ondernemers van de Ronald Moerings Foundation maar ook vanuit het Antoni van Leeuwenhoek.

Wil je meer weten en/of eventueel meegaan om met eigen ogen te zien waar de bijdragen terecht komen? 

Bel of mail dan met:
Ekko Vermeulen
tel: 075 – 64 76 476
e-mail: ekko.vermeulen@floramedia.com