Ronald Moerings
“Ik steun het Antoni van Leeuwenhoek omdat kanker een vreselijke ziekte is. Ik hoop dat we met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van deze ziekte”

Initiatiefnemer van de foundation is Ronald Moerings.

Ronald was een bijzonder mens en zeer gedreven ondernemer, die op zijn 16e is begonnen in de waterplantenkwekerij van zijn oom in Nootdorp. Enige jaren later nam hij het bedrijf over en bouwde het bedrijf uit in Boskoop na een paar jaar bleek dit al snel te klein voor de gedreven ondernemer en ‘emigreerde’  naar Roosendaal met al zijn personeel en partners, alwaar hij het bedrijf samen met zijn vrouw Fiona en hun trouwe club medewerkers uitbouwde tot de grootste kwekerij op gebied van waterplanten in Europa. Naast de kwekerij in Roosendaal kwamen er nog vestigingen in het  ‘Westland’ , China en de USA bij.

Ronald had een grote passie voor mooie auto’s en snelle boten maar het gekst was hij van zijn 3 meiden!

Op jonge leeftijd is Ronald zijn moeder verloren aan kanker, hij was altijd bang om zelf ziek te worden hij had dit zo jong van dichtbij meegemaakt. Dit was één van de redenen waarom een TV-uitzending van Knevel & Vd. Brink over het Antoni van Leeuwenhoek zijn aandacht trok.  Hij was geïnteresseerd en heeft de dag erna contact gezocht om te kijken wat hij bij kon dragen. In het gesprek met de medewerkster van de fondsenwerving vroeg hij of hij met een aantal ondernemers kon langskomen om te zien wat de mogelijkheden waren voor ondersteuning.

Vastbesloten en vol enthousiasme (zijn kracht om mensen mee te krijgen) belde hij met een aantal bevriende ondernemers en wist hij al snel een clubje bij elkaar te krijgen die mee gingen naar een open dag van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hieruit ontstond de stichting ‘Groene vrienden van het A.V.L.’  (Groene vrienden omdat bij aanvang de meeste bedrijven uit de plantensector kwamen).

Met deze club werd afgesproken om jaarlijks een minimaal bedrag van € 2.500,- te sponsoren. Ook bedacht Ronald dat een ieder zijn best moest doen om jaarlijks een andere ondernemer mee te laten doen. Zodoende groeide de club al snel en jaarlijks werd het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis bezocht om te zien hoe de donatie  besteed werd.

In november 2015 kwam Ronald helaas bij een noodlottig ongeval om het leven.

Een aantal ondernemers van de stichting hebben na zijn dood het initiatief van Ronald overgenomen en de stichting ‘Groene vrienden van het A.V.L.’  omgedoopt tot de Ronald Moerings Foundation.

Met trots wordt het gedachtegoed van Ronald voortgezet en groeit de Foundation gestaag uit om jaarlijks een structurele bijdrage te kunnen blijven leveren aan onderzoek ter bestrijding van kanker.