Groepsfoto_bezoekRMFaanAvL__20221125_01

Ook in 2022 weer een waanzinnig bedrag ingezameld voor de AVL Foundation

De Ronald Moerings Foundation (RMF) was vrijdag 25 november jl. met een gezelschap te gast in het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam om de jaarlijkse cheque te overhandigen aan de AVL Foundation. Ook zijn er spontane acties in 2022 georganiseerd door de leden zelf of relaties van hen, waarvan de opbrengst ook bekend werd gemaakt.

De cheque met het prachtige bedrag van € 130.775,- werd door Fiona Moerings overhandigd aan Prof. Dr. R. Medema (Voorzitter Raad van Bestuur, Directeur Wetenschapsbeleid en Groepsleider onderzoeksgroep van het AVL). Het eindbedrag van alle giften, donaties en acties is € 181.500,- geworden!

Na de uitreikingen kreeg het gezelschap een interessante rondleiding door het Centrum voor Vroegdiagnostiek, een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit centrum, dat begin dit jaar is geopend, combineert innovatie en wetenschappelijk onderzoek om snel zekerheid te krijgen bij risicofactoren of signalen die kunnen duiden op kanker. Wanneer tumoren vroegtijdig worden opgemerkt of ontdekt, zijn er meer behandelopties die vaak minder ingrijpend en kostbaar zijn (Bron: avlcentrumvoorvroegdiagnostiek.nl).

De Ronald Moerings Foundation bestaat uit (groene) ondernemers die rechtstreeks bijdragen aan het AvL, via de AvL Foundation. Op deze manier gaat élke euro direct naar kankeronderzoek.