Ronald Moerings Foundation

Ook het jaar 2021 is met een grandioos bedrag afgesloten!

Door de corona beperkingen werd het moment van de overhandiging van de cheques (normaliter in november) uitgesteld naar begin 2022. Op vrijdag 19 februari jl. ontving de Antoni van Leeuwenhoek Foundation online twee cheques van de Ronald Moerings Foundation (€ 128.665) en de All the Way EFI Foundation (€ 57.500) voor het jaar 2021. Een prachtig initiatief, ooit gestart door de inmiddels overleden Ronald Moerings, om bij te dragen aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

100% ten goede aan kankeronderzoek

Jaarlijks doneren groene ondernemers en bedrijven – de deelnemers van de Ronald Moerings Foundation (RMF) – een vast bedrag aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation (AvL) voor onderzoek. Stichting All the Way EFI, de fietsgroep uit Hazerswoude, fietst jaarlijks een gesponsorde fietstocht in binnen- of buitenland, waarvan 100% van de opbrengst ten goede komt aan de RMF. Ook een aantal deelnemers van het RMF fietst met deze groep mee. Twee keer per jaar organiseert de RMF een netwerkbijeenkomst voor haar deelnemers, inclusief een bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hier worden zij bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het kankeronderzoek en krijgen zij een rondleiding.

Ekko Vermeulen, directeur Benelux bij Floramedia: “Voor de meeste ondernemers in de groene sector was het afgelopen jaar een zeer positief jaar, maar we mogen niet vergeten dat Corona een enorme impact heeft gehad op mensen met kanker. Dit toont eens te meer aan dat we de AvL Foundation moeten blijven steunen. Kankeronderzoek is en blijft keihard nodig.”

Doe mee!

De RMF wil als groep elk jaar groeien om samen een grotere bijdrage te kunnen leveren tegen deze vreselijke ziekte. Sinds de oprichting hebben we in totaal €919.337,38 opgehaald. Dit betekent dat we aan het eind van dit jaar waarschijnlijk de grens van één miljoen euro zullen passeren! Een mooi voornemen en doel voor 2022. Inmiddels hebben zich al 41 deelnemers aangemeld.

Heb je als bedrijf interesse om je bij deze enthousiaste groep aan te sluiten?

Bel of mail dan met:
Jennifer Veldt
tel: 075 – 64 76 413
e-mail: jennifer.veldt@floramedia.com